Юношеския състав на Ботев Пд отстъпи с 0:3 на Арда на стадион "Христо Ботев" в последния 35-и кръг на efbet Лига.

С тази победа Арда си гарантира 7-о място, даващо право на плейоф за участие в предварителните кръгове на Лигата на конференциите. Ботев завърши на 10-о място.

Впечатление направи над 10-хилядната публика на пловдичани, която не спря да подкрепя младите "канарчета". Почти през целия двибой се чуваше и "българи юнаци" насочено към изцяло българския състав на домакините.

В 8-а минута Радослав Цонев стреля директно от пряк свободен удар, но Стефан Смъркалев успя да реагира и изби в корнер. След получил се рикошет В 28-а минута, топката попадна в Преслав Боруков, който веднага стреля с глава, но право в Смъркалев, който нямаше проблеми да улови.

В 32-а минута Арда изпълни заучено пряк свободен удар, като топката бе подадена на границата на наказателното поле към непокрития Светослав Коваче,в който стреля, а след получилия се рикошет, топката влетя във вратата на Смъркалев - 1:0 за Арда.

В добавеното време на първата част Абубакар Тунгара се отскубна от персоналния си пазач след изпълнение на корнер и отправи удар с глава, който мина много близо покрай вратата на Смъркалев.

В 52-а минута Светослав Ковачев напредна добре с топка в крака и реши да стреля от ръба на пеналтерията, но опитът му бе слаб и попадна право в ръцете на Смъркалев. Малко след това Преслав Боруков и Абубакар Тунгара размениха добри подавания, като малиецът реши да стреля, но топката се отби от напречната греда.

Малко по-късно Ковачев отново бе замесен в интересна ситуация, като отклони към Радослав Цонев, който шутира мощно към вратата на Ботев, но Смъркалев спаси, а топката излезе в корнер. Малко след това Светослав Ковачев изпълни пряк свободен удар и стреля директно, като топката летеше застрашително и се отби от напречната греда на Ботев.

Секунди след това отново Ковачев бе с топка в крака и получи свободно пространство, при което реши да се възползва и да стреля от дистанция, но Смъркалев изби страхотно с една ръка. В 75-а минута Светослав Ковачев отново получи топката в противниковото наказателно поле, като се завъртя чудесно и реши да стреля и не остави никакъв шанс на Смъркалев да реагира.

Десетина минути преди края на редовното време Ласана Н диайе получи превъзходен пас от Дюлгеров, като нападателят овладя с първото докосване, а с второто стреля с левия крак, за да преодолее младия страж на домакините и да направи резултата класически.