България посрещна олимпийския шампион Ружди Ружди, който донесе златен медал в дисциплината тласкане на гюле. 

„Благодаря много! Този медал повече ми тежи от другите, защото минаха много години от последните. Става все по-трудно да се спечели златен медал. Трудно е да си на едно ниво от години, след толкова контузии. Горд съм, че чух химна на България в най-силното състезание”, сподели на българска земя Ружди.

„Това не мога да го обясня, трябва да се изживее. Вълнуващо е, все едно за първи път спечелих златен медал”, разказа шампионът ни за атмосферата на Игрите.

Ружди Ружди: Посвещавам наградата си на цяла България

Ружди благодари за подкрепата на семейството, приятелите и роднините си. „Искам да благодаря на моя треньор, без него нямаше да успея. Той ме научи на всичко, каза ми, че трябва да го слушам и ще стана световен шампион”.

Попитан за трудните моменти по пътя си Ружди сподели един от тях: „През 2019 г. бях на първенство с голяма рана и температура, но успях да спечеля златен медал. След като се прибрах, трябваше да ми се направи животоспасяваща операция”. 

Българският златен медалист заяви, че има желание да продължи да се състезава, докато има сили. „Усещам, че мога да постигна и по-добри резултатите. Винаги има мечти за сбъдване, аз ги гоня”.

Първи златен медал за България на Параолимпиадата