Кметът на Община Марица Димитър Иванов откри днес новото игрище за плажен хандбал в село Труд. Съоръжението се намира до Многофункционалната спортна зала в двора на училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Пред игрището той беше посрещнат с републиканската купа от отбора на момчетата до 12 години с треньорите Николай Нейчев и Христо Кутев, които станаха преди дни шампиони без допусната загуба.

„Вие сте „златните“ момчета на Труд. Бях сигурен във вас и успеха, който ще донесете на Труд и Община Марица. Вие и без игрище станахте шампиони, а сега с това тренировъчно съоръжение ще сте готови за европейски шампиони. Искам да разкрия, че идеята беше на Николай Нейчев. Той дойде при мен преди да заминат на турнира и помоли да направим игрище за плажен хандбал за децата. Веднага приех идеята, защото бях сигурен в успеха на отбора. Успяхме в кратки срокове да го изградим и днес да зарадваме нашите шампиони с готово игрище. Искам да благодаря и на родителите на децата, че се включиха в изграждането. За пореден път това доказва, че когато се обединим всички, нашите начинания успяват. Виждам щастието по лицата на децата от този общ успех“, заяви Димитър Иванов.

Децата му разказаха колко драматичен е бил финалът срещу един от водещите отбори - ХК „Хасково“. Момчетата на ХК „Труд“ спечелиха златните отличия в Приморско след „shoot out“. Петър Петранов бе определен за най-атрактивен състезател на турнира, а Валентин Ботов и Димитър Кутев попаднаха в идеалната осмица. Димитър Иванов заяви, че ще предложи отбора за парична награда на следващата сесия този месец.   „Благодарение на Община Марица и кмета Димитър Иванов се изгради отлично игрище за плажен хандбал и волейбол. Българската федерация по хандбал ни осигури пълно оборудване за игрището – очертанията, вратите и топките за игра. Искам да благодаря и на родителите, които се включиха в работния процес на изграждане на прекрасното ни игрище, което е второто във вътрешността на страната след това в Хасково. Огромнo съдействие получих и от заместник-кмета по спорт Николай Стаматов и от кмета на Труд Спас Стайков. Размерите на игрището са 26 на 12 метра. Имаме допълнителна зона за сигурност от 3 метра. Съоръжението отговаря на всички стандарти за плажен хандбал. До няколко дни ще бъдат поставени пейки за зрители. Ще бъдат ремонтирани и пътеките и бордюрите около игрището“, заяви Николай Нейчев, който е и капитан на мъжкия национален отбор по плажен хандбал. След това той връчи един от златните медали на кмета Иванов с думите: „Това е един скромен подарък, но е много сантиментален за нас“.

„Лично се гордея с вас и трябва да вървите с високо вдигнати глави, защото сте шампионите на България. Хандбалът в село Труд е номер 1 в страната“. С тези думи кметът благодари на всички от ХК „Труд“ и заедно вдигнаха Купата, а след това тя беше поставена в залата на славата на Спортната зала.

На събитието присъстваха също заместник-кметът по спорт Николай Стаматов, кметът на село Труд Спас Стайков, ръководството на училището, учители и родители.