15-годишно момиче е изнасилвано многократно от най-малко 12 души в гръцкия град Милопотамос на остров Крит. Майката на детето е българка, а според гръцките медии изнасилванията са станали през 2022 и 2023 г. 

Гръцката полиция разследва 12 души за тежкото престъпление. Сред тях има гърци и чужденци, а основен заподозрян е 38-годишен пакистанец, който излежава присъда в затвора по друго дело. Според разследването той е работил за 50-годишния баща на изнасиленото момиче. 

Делото е предадено на прокуратурата в Ретимно, която разследва случая и не изключва възможността 38-годишният пакистанец да е склонявал към проституция непълнолетното момиче. Направена е съдебномедицинска експертиза на жертвата, която установява, че е била изнасилена от няколко мъже. 

Един от обвиняемите е 19-годишен, който отрича да е плащал на момичето, за да прави секс с нея. 

"Запознах се с нея миналата година. Изглеждаше ми около 15-годишна. Излизахме известно време, но никога не съм й плащал. Познавах баща й, но не знаех, че е негова дъщеря. В един момент прекратихме контакт и когато я потърсих, неин роднина ми каза да не я притеснявам повече", разказва той, пише гръцкият сайт parapolitika, цитиран от 24 часа. 

В началото на януари полицията претърсва къщата на 15-годишното момиче. Според роднини едва тогава баща й научава за гаврата с дъщеря му. 50-годишният мъж напуска къщата и купува газова бутилка. 

Няколко дни по-късно мъжът е открит в колата си с отворена газова бутилка до него. Според властите мъжът се е самоубил. Близък до семейството разказва, че почерненият баща оставил бележка, в която пише: 

"Не мога да понеса това, което научих за дъщеря ми. Благодаря на полицията за това, което свърши. Моля ви, не отнемайте детето от майка му. Претърсете мобилния телефон на дъщеря ми, за да разберете истината".