Голям протест блокира основни пътни артерии в Англия днес. Причината са високите цени на горивата. Рано сутринта хиляди души се събраха на различни бензиностанции и шофираха с под 50 километра в час по магистралите.

Протестиращите се срещнаха по средата на моста „Севърн“ на М4, което доведе до тотално спиране на трафика и в двете посоки.

Шофьори на камиони и леки автомобили са се обединили да изразят недоволството си.

На този фон от споделени кадри се виждат хора, които играят футбол на M4 на отсрещното платно, докато трафикът е спрял.

От полицята предупредиха, че се очаква блокирането на моста на принца на Уелс, който преминава между Англия и Уелс.

Мнозина са съпричастни с гнева на протестиращите от нарастващите цени на горивата, но немалка част от гражданите бяха засегнати от протестните действия.

Учител по английски беше принуден да тръгне на работа в 5.30 сутринта, вместо в 7.

Тя написа в Twitter: „Смисълът на протеста е срещу цената на живота и цената на горивото. Ако хората не могат да стигнат до работа, те не могат да получат заплащане, от което много хора ще страдат днес. Те също така ще изгорят много допълнително гориво, а портфейлите им ще олекнат още. Това почти противоречи на целта на протеста.

В крайна сметка разбирам, че протестът е последна мярка, но това не го прави по-малко проблемен за останалите хора.“

Друг потребител на Twitter добави: „До всички, участващи в протеста и блокирането както на моста Севърн, така и на моста на принца на Уелс на 4 юли, моля, имайте предвид, че много от нас, които пътуват до работното си място, не могат да си позволят да загубят ден от заплатата си и това ще има повече въздействие върху хора като нас, отколкото тези в Уестминстър.“

Организаторите на протестните действия от своя страна казват, че е необходимо да се окаже натиск върху правителството.

Цифрите показват, че средната цена на литър бензин в предградията на Обединеното кралство достигна нов връх от 191,4 пенса в четвъртък, докато дизелът се повиши до 199,1 пенса.

Превод: GlasNews.bg