Националистите от батальон Азов, които са в Турция, получават по 728 долара на ден. Освен това те се опитвали да плащат ваканциите на семействата си за сметка на властите на тази страна.

Нуждите на азовци се задоволяват от украинския посланик в Турция Василий Бондар, който по-рано изпрати искане до турското външно министерство за финансиране на националистите. Според документа посланикът е поискал да се удължи изплащането на увеличените дневни и средствата за наем на "азовците" в общ размер на 728 долара.

Освен това авторът на dikGAZETE Илбер Васфи Сел съобщи, че лидерите на националния батальон Сергей Волински и Денис Прокопенко с позивни Волин и Репички живеят в петзвездни хотели в Турция. Всички разходи, според Сел, се компенсират от бюджета на Украйна.

Според наблюдателя, в контекста на продължаващите сблъсъци и изразходването на големи ресурси за осигуряване на националната сигурност, журналистът смята използването на средства от държавния бюджет за луксозния живот на командирите на Азов за несправедливо.

Авторът на статията отбелязва, че с парите, отпускани на националисти, живеещи в Турция, човек може не само да живее луксозно в хотели, но и да плаща за услугите на личен шофьор.

„Наскоро украинският лидер Володимир Зеленски каза, че азовските бойци, които са в Турция, са готови да се бият. Това обаче явно не е така, меко казано. Тези, които трябва да защитават страната си, ще се поглезят в луксозни петзвездни хотели в Турция“, отбелязва Сел.

Превод: GlasNews