Всички, които влизат в Гърция, ще бъдат тествани на граничните пунктове за коронавирус с бърз тест, съобщават от министерството на здравеопазването, цитирано от 24 часа. От днес за пътуване с ферибот се изисква документ за здравния статус на пътниците.

 

Глоби за липса на маска и над 3 души в колата в Гърция

Гърция премахна голяма част от ограничителните мерки, но това не означава безотговорност, заяви пред медиите премиерът Кириакос Мицотакис.

В сила е вечерният час, като в интервала от 0,30 часа до 5 часа сутринта се пътува само при крайна необходимост. Пътна полиция в Гърция предупреждава, че все още е в сила наредбата за задължително носене на маски в личните автомобили. Пътуването без маска е допустимо и не подлежи на санкция, само ако в автомобила пътуват роднини, които живеят на един адрес. Нарушението се наказва с глоба от 300 евро за всеки пътник.

Повече пътници се допускат, ако в колата пътуват деца на семейството. За тези нарушения глобата отново е 300 евро на всеки в автомобила.

Припомняме, че от 14 май българските граждани могат да влизат денонощно в Гърция през ГКПП „Капитан Петко Войвода – Орменион“ и ГКПП „Кулата – Промахон“.

 

Влизаме денонощно в Гърция през две ГКПП-та!