Новородено бебе, едва на два дни почина, след като родителите му решили да го „изпишат“, въпреки лекарското мнение. Причината е абсурдна – майката имала страх от болници.

Малкият Едуард се родил преждевременно - четири седмици по-рано в дома на двойката. След това той е откаран в болница за прегледи.

29-годишната майка Зоуи и бащата Джейми, били посъветвани от лекарите да останат за по-обстойни прегледи на детето им в лечебното заведение.

Въпреки препоръките обаче, младите родители решили да самоизпишат детето си, тъй като Зоуи страдала от нозокомефобия – фобия от болници.

Малко преди напускането на болницата, медиците определили състоянието на майката и бебето като стабилно.

Но в рамките на няколко часа след пристигането на семейството у дома, двойката бързо забеляза проблеми с храненето на Едуард.

Две акушерки са пристигнали в дома им, за да окажат помощ и съвети.

По-малко от час след второто им посещение обаче, Едуард станал летаргичен и когато майка му се опита да го изкъпе, за да го събуди, той останал неподвижен.

Детският патолог д-р Андрю Бамбър установил, че има признаци на възможно вдишване на течности и следи от канабис в кръвта на бебето, но няма доказателства, че именно това е причината за смъртта му.

 

Превод: GlasNews.bg