Невероятна история за появата на два нови живота разказва младо семейство. Децата били заченати чрез инвитро процедура и се раждат само на 22 седмици и 5 дни. Лекарите не давали шанс те да оцелеят, дори го определили като нулев процент.

Родителите Джейд и Стив били предупредени от лекарите, че може да настъпи дори спонтанен аборт, тъй като бебетата са много малки. Когато все пак раждането започнало и те се появили на бял свят, давали признаци на живот. След 140 дни в интензивно отделение в болница в Нотингам, Обединеното кралство, малките Харли и Хари вече са добре и са освободени да се приберат вкъщи.

Щастливите родители са преминали през осем цикъла на инвитро оплождане в продължение на 11 години, в опит да създадат семейство. За това време майката претърпява три спонтанни аборта и една извънматочна бременност.

При Джейд се открива, че има свръхактивна имунна система, което кара тялото ѝ да отхвърли бременността, пише Mirror.

„Докторът непрекъснато казваше, че е спонтанен аборт, но аз си казах, че не може да бъде, защото усещах как бебетата се движат.

Знаех, че са добре, но ми казаха, че няма да оцелеят и при тази бременност.

Само защото бебетата са родени с признаци на живот, лекарите решиха да се намесят медицински. Те бяха живи, движеха се и плачеха. Малките им викове звучаха като малко коте,“ споделя щастливата майка.

„Абсолютно зашеметяващите лекари, медицински сестри и хирурзи бяха част от създаването на този момент.

Трудно е да се сбогувам с тях, но се надявам никога повече да не ги видя,“ казва таткото.

Превод: GlasNews.bg