Бодибилдър разкри сериозните последици, които стероидите са нанесли на тялото му.

24-годишният Дейв Хартри от Уотърфорд, Ирландия, моли лекарите за помощ, след като преживя два тежки болезнени пристъпа. В резултат онлайн фитнес инструкторът е останал с белези по гърба, гърдите и ръцете.

Келоидният белег е разширен, изпъкнал белег, който може да бъде розов, червен, с цвета на кожата или по-тъмен.

„Винаги съм бил голям привърженик на фитнеса и съм тренирал непрекъснато, откакто бях на 15 години“, казва Дейв.

„Когато бях на 20 години, започнах да тренирам с бодибилдър и наистина ми хареса да тренирам с него, така че реших да тръгна и по пътя на културизма. Когато отидеш на фитнес и започнеш да напредваш, хората те обвиняват, че взимаш стероиди, и тъй като бодибилдингът е кратка кариера, реших просто да го направя. Наистина е важно да споменем как със стероидите хвърляте заровете от самото начало, защото когато приемате тестостерон, тялото ви може да не произвежда същото ниво естествено след това, да не говорим за другите опасности," споделя той.

Освен появата на акне и циреи, Дейв имаше още един проблем, след като сприра да приема лекарствата.

„Много хора ми казаха защо не спрях след първата поява на обривите, но работех за бодибилдинг шоу, в което вече бях вложил години упорит труд. Осъзнах обаче, че пренебрегвам здравето си,“ допълва мъжът.

Дейв решава да се оттегли от шоуто и спря да приема стероидите, но получи нов „удар“, след като спира медикаментите. Той прекарва 9 месеца в агония в дома си.

„Сега съм в списъка на чакащите за лазерно отстраняване на белезите,“ казва Дейв.

Превод: GlasNews.bg