Чуждестранна гражданка е била спасена днес в град Антакия в южния турски окръг Хатай 204 часа след опустошителните земетресения с епицентър в окръг Кахраманмараш, съобщи Анадолската агенция.

Агенцията уточнява, че жената, която се казва Муна Дабул и е бежанка от Сирия, е откарана в болница.

Преди това също в окръг Хатай 26-годишната Емине Акгюл беше извадена жива изпод отломките на рухнала сграда 201 часа след земетресенията и беше транспортирана с хеликоптер до болница в град Адана.

Учителката Емине Акгюл, която беше спасена от руините на срутилата се сграда в Хатай след 201 часа, беше докарана с хеликоптер в градската болница в Адана.

26-годишната Емине Акгюл, която е била затрупана в отломките на срутилата се сграда в Хатай, е била настанена за лечение в градската болница в Адана, където е била докарана с хеликоптер.

По-рано днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че спасителните екипи са извадили над 8000 оцелели от отломките на труса в Южна Турция. Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации на Турция съобщи по-рано днес, че загиналите до момента са 31 974 души.