Ако животът някъде в провинциална и изолирана среда ви звучи примамливо, тази възможност може да е точно за вас.
 
Правителството на Ирландия разкри схема, която включва заплащане за преместване на един от отдалечените острови на страната.
 
Влизайки в сила на 1 юли, хората могат да получат над 80 000 евро (което е около 68 700 паунда), за да живеят в уединение. Досега са включени 23 острова, като те не са свързани със сушата чрез мостове или отливи.


 
Инициативата се нарича политика „Нашите живи острови“ в опит да се увеличи населението в офшорните общности. Тези, които се възползват от предоставената възможност, ще получат субсидия, а парите трябва да се използват за възстановяване на сградите.
 
Така че не е толкова лесно като получаването на куп безплатни пари.
 
За да отговаряте на критериите, трябва да притежавате имот на един от островите, построен преди 1993 г. и да е празен поне две години.


 
Парите могат да се използват само за изолация, реконструкция и структурно подобрение. Подобна схема вече съществува в континенталната част, а сега тази идея се разпространява и на островите.
 
Добрата новина е, че ако си представяте шанс да развиете имот тук, правителството може да ви даде зелена светлина и по същество да финансира всичко.
 
Освен това през следващите няколко години схемата има за цел да допринесе за това тези области да имат по-добро здравеопазване и образование.

Превод: GlasNews.bg