Полицията разследва домашен инцидент, довел до смъртта на едногодишно дете. На 6 януари то е прието по спешност в болницата в Камбрия, Северозападна Англия с травма на главата.

Впоследствие е преместено в специализирана клиника, но лекарите се оказват безсилни. Органите на реда са повдигнали обвинения на неговите настойници - мъж и жена на възраст 34 и 37 години, съобщава "Дейли мейл".

Бабата на малкия Лейланд Коркил, Йон Коркил, описва смъртта му като "ужасна". Пред "Сън" тя разказва, че детето е било изключително слънчево и щастливо. Почернената роднина не може да повярва какво се е случило.

Тя и дъщеря й Лаура, биологична майка на Лейланд, веднага пристигат в Ливърпулската болница, в която е настанено детето. По ирония на съдбата това е същото медицинско заведение, където се е родило момченцето.

"Бях тук когато той се появи на бял свят и когато почина, не мога да повярвам, че мина само година", добавя съкрушената жена.

Историята на Лейланд е тъжна, той е предаден на службите едва 48 часа след раждането си, впоследствие бива осиновен. Лаура не уточнява причините за това решение. Единствено, споделяйки снимка с детето, пише, че това е било "лош избор" в нейното минало.


Полицията определя случая, като изключително притеснителен. По време на инцидента, Лейланд е живял при приемни родители в Бароу, но в същото време все още се е намирал под закрилата на службите на Камбрия. От своя страна организацията е започнала независимо разследване.

Привлечени като заподозрени в убийство са осиновителите - 37-годишна жена и мъж на 34 години. Повдигнати са им обвинения в действия, причинили смърт на дете, неглижиране на грижи, както и причиняване на травма, довела до фатален изход.

Към момента обаче те са освободени под гаранция.

Полицията отказва да предостави подробности за следствието докато тече разследване.

Превод: Glas.bg