Основният съд във Феризай (Феризово), Западно Косово, наказа косовски гражданин с доживотен затвор за убийството на младо момиче от Косово през 2021 г., съобщиха косовските медии.

Според обвинителния акт на 21 август 2021 г. сутринта Дардан Кривача е накарал 18-годишната Маригона Османи да встъпи в сексуални отношения с него против волята ѝ в жилището му във Феризай, след което я е разсъблякъл и е нанесъл удари по тялото ѝ. По- късно мъжът е започнал да удря Маригона Османи с тояга и заедно с втори мъж, обвинен по случая – Арбър Сейдиу, е нанесъл удари по различни части на тялото на момичето. С множество наранявания, вътрешни кръвоизливи по тялото и в мозъка, счупени долна челюст, ребра, лява ключица и прешлени на врата двамата мъже завеждат Маригона в спешната помощ в болницата във Феризай и си тръгват.

Дебора е дала показания за бруталното нападение

Арбър Сейдиу получи наказание от 15 години затвор като съучастник в убийството на младото момиче.

Преди началото на съдебното заседание във Феризай днес Колективът за феминистична мисъл и действие проведе символична акция пред сградата на съда. Протестиращите поискаха обвинените за убийството на Маригона Османи да получат максимално наказание, отбелязва БТА.

Това е мъжът, заключил, бил и стригал момиче във Видин ВИДЕО

„Жестокото насилие, което (Дардан) Кривача извърши над Маригона (Османи) с помощта на (Арбър) Сейдиу, докато не я уби, както и нейната загуба прави невъзможно за нас да забравим. Не можем да забравим, че Маригона можеше да е жива днес, ако държавата я беше защитила навреме. Възмутени и с голяма болка, ние се събираме този петък и призоваваме за справедливост за Маригона“, се казва в съобщението на Колектива за феминистична мисъл и действие.