Жертви и ранени при мощна експлозия в склад за бензин в Нагорни Карабах. Броят на загиналите тепърва ще се изяснява, но ранените са не по-малко от 200 души, казват властите.

Диверсанти откриха стрелба в Нагорни Карабах, загинаха полицаи

Причината за експлозията все още не е ясна. Инцидентът идва на фона на масовото преселение на етнически арменци, след като Азербайджан пое контрола над спорната територия.

На мястото е имало много хора, които са се редили на опашка за бензин, за да напуснат Карабах. Само за денонощие, близо 7000 души от района преминаха през границата с Армения.

"Антитерористична операция": Азербайджан атакува Нагорни Карабах

„Етническото прочистване на арменци в Нагорни Карабах вече се случва. Това е един много тъжен факт, защото ние се опитвахме да привлечем вниманието на международната общност към тази опасност”, заяви Никол Пашинян, министър-председател на Армения.

„Путин каза, че мироопазващите сили ще ни пазят в следващите пет години. А ние вече не сме там. Кого ще пазят сега - азерите? Затова ли дойдоха? За да може азерите да убиват нашите хора, а мироопазващите сили да пазят мъртвите арменци в храма?”, пита Флора, която е бежанка от Нагорни Карабах.