Дълга близо 7 км опашка от тирове затапи границата с Гърция на ГКПП "Кулата". Още в събота следобед южната ни съседка забрани влизането на тежки над 3,5 тона камиони заради лошото време и обилния снеговалеж. Така на граничния пункт блокирани останаха десетки тирове в очакване забраната да се вдигне.

Стотици тирове се вият, извиват – 6 километра от камиони на Кулата

Следобед гръцките власти затвориха и ГКПП "Капитан Петко войвода". Забрана за автомобили нямаше, но и липсваха много желаещи да пътуват. Гръцките власти обаче затвориха за всички автомобили граничния пункт "Илинден-Ексохи".

Гърция спря тировете над 3,5 т! Как можете да минете през границите?

Късно следобед вчера стана ясно, че на ГКПП-та на гръцката граница започват да пропускат тировете, които пътуват към Солун и Атина.

Транзитно преминаващи през Гърция товарни автомобили не се пропускат. Това и към момента създава проблеми в зоната за граничен контрол, тъй като много от превозвачите са принудени да се върнат.

На ГКПП "Маказа" в двете посоки могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона.

Движението на превозни средства над 12 тона се ограничава временно по пътя от Кюстендил за граничния пункт Гюешево, поради "спиране от Северна Македония", съобщиха от АПИ "Пътна инфраструктура".

В съобщението не се уточняват причините, нито срокът на ограничението.

Ограничения на граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция нямаше освен изискванията за отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 ч. преди пътуването към Турция.

У нас към момента затворени пътища няма, но обстановка в цялата страна остава сериозна заради обилния снеговалеж и минусовите температури, допълват от Пътната агенция. 

За движение на тежкотоварни превозни средства са ограничени проходите "Превала", "Печинско" и "Рожен" в Смолян.

Снежни преспи до 2 метра, колите като шейни в Смолянско СНИМКИ

Над 560 машини са работили по почистването на пътната мрежа в страната, а в определени моменти е имало над 1000 снегорина на пътя.

Бъдете внимателни!