Баща е предприел ужасяващи „мерки“, уж за да помогне на децата си да заспят.

Той е инжектирал хероин на две от четирите си деца.

След направени прегледи се потвърждава грозната постъпка. Открити са синини по ръцете на малките деца от убождане с игла.

Съдът критикува социалните служби в Ланкашър, Англия, че не са успели да забележат признаци за действията на наркозависимите родители, които трябвало да получават подкрепа в отказването на дрогата.

Установено е, че малките деца и двете им по-големи братя и сестри са страдали от „хронично пренебрегване“ за дълъг период от време.

Малките деца, наричани Клои и Харпър - които не са истинските им имена, са били под схема за закрила на детето от 2018 г. поради неглежиране, включващо домашно насилие, злоупотреба с наркотици и алкохол и престъпно поведение.

До ужасяващите разкрития се стига, след като по-голямото дете, което не живее при семейството, вижда как бащата инжектира Клои и Харпър с хероин.

По време на разследването, става ясно, че майката е взимала наркотици още по време на бременността си с най-малкото дете.

Клои е родена със синдром на неонатална абстиненция (NAS), който възниква, когато новородено бебе се оттегли от пристрастяващо вещество, което майка му е приемала по време на бременност.

Ава (името не е истинското), която е третото им дете каза, че не е могла да заспи от страх, че ще се събуди и ще намери и двамата си родители мъртви и ще трябва да се грижи за братята и сестрите си.

В крайна сметка четирите деца са изведени от дома им, а грижи за тях ще полагат социалните служби. Те ще бъдат настанени в дом.

Превод: GlasNews.bg