Британски пенсионер е арестуван, след като е заподозрян, че е изнасилил пияната си дъщеря на безлюден плаж в Гърция.

Мъжът на около 70 години е обвинен в сексуално посегателство над дъщеря си, за която се твърди, че е на около 30 години, докато са на почивка в курорт на остров Крит, предава Daily Star. Дъщеря му каза на полицията, че е била нападната на мястото, а баща й е арестуван два дни по-късно в събота, 12 юни.

Тя призна, че е била пияна и каза, че не може да си спомни нищо за нападателя си, освен че той е бил облечен в изцяло бяло.  Властите, които прегледаха записите от камери за видеонаблюдение, казаха, че са пили заедно в бар, преди мъжът да направи неприлични жестове към жертвата.

Съобщава се, че той ударил дъщеря си в лицето, последвал я на улицата и след това извършил сексуалната атака на плажа.  Съдебните експерти казаха, че жертвата е била "покрита" с наранявания, които съответстват на камъни и клони, разположени на плажа.

Той се призна за невинен по всички обвинения и отрече да е отговорен за нападението. Според гръцкото законодателство намалени присъди могат да бъдат раздадени на хора, които изразят вина и извинение за престъпленията си.

Впоследствие обаче - два дни по-късно, младата жена заяви, че баща й не е бил "100%" този, който е извършил отвратителното престъпление.

„Това е невероятно стресираща, травмираща ситуация, но има надежда за нас. Нямам търпение да дойдат (резултатите от ДНК), защото просто искам да се върна във Великбритания възможно най-бързо.

Жената е получила подкрепа от британското консулство в Гърция.

Превод: GlasNews.bg