Пътник, смятан за изчезнал след избухването на пожар на италиански ферибот "Юрофери Олимпия" край гръцкия остров Корфу, е жив и е евакуиран, съобщи бреговата охрана, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

Мъжът, който е беларуски гражданин, е бил открит в задната част на кораба, след като влязъл в контакт със спасителите, казаха гръцките власти.

Корабът на италианската компания "Грималди", пътуваш от гръцкото пристанище Игуменица за град Бриндизи в Италия, се запали в петък на разсъмване.

При избухването на пожара на борда е имало общо 241 пътници и 51 души екипаж, сред които над 120 българи. Повечето от спасените 280 души бяха прехвърлени на близкия остров Корфу, а част от родните шофьори, чийто тирове бяха овъглени, късно снощи се прибраха у нас.

Издирването на други 11 души след пожара на "Юрофери Олимпия" продължава. Сред изчезналите са 7 българи, чиято съдба все е неизвестна.

Днес се появи информация, че двама от издирваните българи са се качили на хеликоптер, обяви пред bTV Димитър Димитров, председател на Съюза на превозвачите.

Двама български шофьори спасени от горящия ферибот от хеликоптер

Информацията е от шофьори, които са били на място, и е неофициална, уточни обаче той.

Според него е възможно хеликоптерът да е италиански. Все още не се знае къде точно се намират тези българи, защото не са се обадили на близките си или работодателя си.

Пожарът – тръгнал от кухнята или от кабина?