Рекорден спад на турската лира ден преди балотажа на президентските избори. На финалната права един срещу друг се изправят действащият президент Реджеп Ердоган и основният му опонент Кемал Кълъчдароглу. Предизборната битка приключи, а утре изборният ден започва в 08:00 часа.

Това е първият балотаж в Турция. Ердоган закри кампанията си с грандиозен митинг в Истанбул и дори пя лично любовна песен на последователите си. Ако някой каже, че не може да отиде до секцята, ще го заведем, нали, няма да подволим някой да не гласува, нахъса своите президентът, който има преднина от първия тур пред кандидата на опозицията.

По време на закриването на совята капания днес Кемал Кълъчдароглу се оплака от тотално затъмнение. По думите му властите пречели той да получава телевизионни участия и по този начин спирали комуникацията с неговите симпатизанти. Той каза още, че изборите са недостойни и нарече Ердоган „страхливец”

Риториката на Ердоган не беше по-различна, пише "24 часа". Той упрекна своя опонент, че поляризира нацията чрез провокации. Ердоган изрази увереност в своята победа и се обърна към симпатизантите си с думите: „Както виждате, те ще изгубят”.

Настояването на опозицията Турция да се трансформира в парламентарна република не е просто предизборна стръв, казва настоящият депутат от Народно-републиканската партия Юксел Йозкан. По думите му, в момента Меджлиса е само формалност.