Да загуби детето си, вероятно е най-страшното нещо, което може да се случи на една майка. Подобна е и историята на Джойс Къртис. Тя предполагаше, че синът ѝ е мъртъв, след като изчезва преди 10 години. С времето няма следа от него и жената е принудена да се примири.

Никълъс изчезва през 2010 година. Неочаквано на 19 декември тази година, тя получава информация, че Никълъс е видян да пътува на автостоп из Франция. А към момента е настанен в болница.

„Не мога да повярвам. Мислех, че е мъртъв. Скърбях за него. Когато ми се обадиха, че е жив, просто изпаднах в шок. Плаках цял ден. Това най-радостната Коледа за мен, особено след като съпругът ми почина през юни. Това е като чудо,“ споделя жената.

Никълъс напусна родния си град Глазгоу, Ланаркшър, в средата на 2000-та година, за да пътува из Европа. Прекарва тежки години скитащ из улиците. Спира да се обажда и на родителите си.

„През 2010 г. получих писмо, в което пишеше, че Никълъс е в болница във Франция. Вече бях съобщила за изчезването му тук, в Глазгоу. Аз и съпругът ми отидохме да го посетим и беше толкова хубаво да го видя. Щяхме да го приберем обратно, но по някаква причина, не знам защо, той просто изчезна отново,“ допълва тя.

Сега Никълъс планира да се върне у дома, а Джойс ще пътува до Франция, за да го види.

„Все още не тая надежди, докато не го върна у дома,“ каза тя.

Говорителят на Министерството на външните работи, каза: „Ние ще подкрепим британец във Франция и предоставим помощ на семейството му. Поддържаме връзка с местните власти.“

Превод: GlasNews.bg