Кризата, породена от коронавирусната пандемия, а вследствие и войната в Украйна, удари много стани на европейския континент.
 
Майка на три деца от Острова разказа как се е наложило да живее в последно време, за да пести средства.
 
Клер Пулфри се е наложило да се храни е веднъж на ден през последните два месеца, така че синове ѝ да не гладуват. Семейството е изправено пред сериозни затруднения заради кризата. 

„Знам какво е да си на ръба и да не знам дали ще имам достатъчно пари, за да изкарам седмицата. Всичко, от което може да се спести е от огромно значение,” споделя 38-годишната майка.
 
Жената, споделя че пропуска закуската и обяда всеки ден, като единственото й хранене е вечер със синовете ѝ Дан, Тео, и седемгодишният Самуел.
 
Клеър от Гримсби, бивш асистент в специално училище, казва: „Започнах да пропускам закуската, след като парите ми намаляха през януари. Тогава сметките ми за ток започнаха да се покачват, така че до април реших да спра и да обядвам.“
 
„Мога да се справя, ако само цената на храната растеше. Но покачването на газта и електричеството просто ме порази. Така че сега имам едно хранене на ден и това е добре, стига децата ми да не гладуват. В началото с този хранителен режим бях много мудна и уморена, но сега мисля, че тялото ми свикнало,“ казва още тя.

Превод: GlasNews.bg