Гръцката полиция разби картел с големи количества тежки наркотици във втория по големина град в страната Солун, предаде телевизия „Скай“.

След мащабната полицейска операция са конфискувани над 585 кг кокаин в Солун и са арестувани петима души, членове на престъпната организация.

Полицейските сили смятат, че „център“ на картела е Албания, а Солун е „спирка“ за транспортиране на наркотиците към Европа.
„Скай“ посочва, че става дума за едно от най-големите количества наркотици, заловени в Гърция.

Арестуваните лица са четирима албанци на 50, 42, 33 и 21-годишна възраст, законно пребиваващи в Гърция, и един 35-годишен гръцки гражданин от албански произход. Някои от членовете на групата имат роднинска връзка.

Най-големите пакети с дрога, които са открити, са с нацистка свастика. Смята се, че тези символи са поставени още в Латинска Америка.

50-годишният албанец е ръководителят на организацията, като негово задължение е било внасянето на наркотичните вещества от латиноамерикански страни в Гърция и изпращането им към страни от ЕС през Албания.

От задържаните са иззети автомобил, собственост на ръководителя на организацията, металотърсач, 7440 евро в брой, както и други предмети.

Арестуваните лица ще бъдат предадени на Солунската прокуратура.