Женен мъж опита да извърши нещо ужасяващо спрямо бременна жена. 43-годишният Дарън Бърк, имал тайна любовница.

Нещата между тях се променили, когато се оказало, че тя е бременна. Дарън не искал да запази детето, затова предложил на извънбрачната му забежка Лора, да направи аборт. Той се притеснил как това ще рефлектира върху семейството му. Предложил ѝ да отидат в болница, за да се отърват от проблема, но тя се възпротивила.

Не след дълго, когато отново се срещнали, Дарън вече имал план. Той стрил и сипал хапче, което да предизвика в чашата със сок на любовницата си. Жената се усъмнила и отказала напитката. Започнал словесен скандал. В крайна сметка той излял течността в мивката и си тръгнал. Лора забелязала, че на дъното на чашата има бяла утайка. Занесла я за изследване и подозренията ѝ се оказали верни, открито е лекарството мифепристон.

Тя сигнализирала в полицията и Дарън е вече втора година в затвора. Той е осъден на общо три за опита си да причини спонтанен аборт на жената.

На делото в съда става ясно и нещо друго. Лора споделила, че седмици след неуспешния първоначално опит за премахване на детето ѝ, тя направила спонтанен аборт. Според медици причината за това не се дължи на въпросното хапче и загубата на детето не се дължи на това.

Превод: GlasNews.bg