Мъж е обвинен в държавна измяна, след като нахлу в двореца Уиндзор миналата година. Действието се развива по Коледа. 20-годишният Джасвант Сингх Чайл носел със себе си арбалет. Днес пред съда той заяви, че намерението му било да убие кралица Елизабет.

Властите го хванаха близо до личната резиденция на кралицата и с пряка видимост към нейните апартаменти, където тя беше по това време.

Твърди се, че е носел качулка, маска и арбалет, зареден с болт със свален предпазител и готов за стрелба.

Родом от Саутхемптън, бившият работник в супермаркет Чайл се яви по-рано в съда чрез видеовръзка, тъй като в момента е държан в психиатрична болница.

Стана ясно още, че мъжът се е опитвал да се присъедини към Министерството на отбраната, полицията и Гренадирската гвардия в опит да се сближи с членове на кралското семейство.

Прокурорите твърдят, че той е търсил отмъщение на британския истаблишмънт за отношението към индианците и казват, че е изпратил видео на хора, в които твърди, че ще убие кралицата.

По време на делото в съда той не беше помолен да се пледира по нито едно от повдигнатите му обвинения и е задържан в ареста преди следващото му явяване пред съда на 14 септември.

Превод: GlasNews.bg