Дълго време не успяха да поставят диагноза на жена със силно главоболие. Пациенката посетила лекар след като болките ѝ станали все по-продължителни и болезнени. След преглед при джипи-то ѝ, както и частни прегледи при специалисти се установило, че жената има мигрена.

На Кери-Ан Уол е обяснено, че главоболието ѝ се дължи на напрежение и следродилна депресия, вследствие на което получила замайване и световъртеж.

Личният ѝ лекар предписал антидепресанти и ѝ казал да отиде да си направи маникюр, за да се разведри.

В крайна сметка резултатите от ядрено магнитния резонанс разкриват доказателства за инсулт - кръвен съсирек - в малкия мозък, частта от мозъка, която контролира баланса. Тазли „малка подробност“ по някаква причина убягала на медиците в Портсмут, Англия.

34-годишната Кери-Ан разбира за това, едва когато е поискала медицинските си изследвания година по-късно. Диагнозата била написана в резултатите от ЯМР.

Оказва се твърде късно за нея да започне лечение на инсулта и тя продължава да страда от болезнените симптоми, които ѝ пречат да се върне на работа като помощник в кухнята в училище.

„Имах чувството, че ме имат за ненормална. Не успях да накарам никого да ме вземе на сериозно,“ споделя тя.

В крайна сметка Кери е диагностицирана с дупка в сърцето, което вероятно е предизвикало инсулта. Тя претърпява операция през юли 2021 година.

Остин Уилет, главен изпълнителен директор на благотворителната организация, който спомогнал за събирането на средства за операцията каза: „Казвали са на Кери-Ан казва, че е твърде млада, за да е получила инсулт.

Това е нещо, което чуваме често от общността на млади хора, преживели инсулт, с които работим.

Истории като нейните ни показват колко много работа все още трябва да свършим, за да се противопоставим на липсата на осведоменост и погрешните схващания за инсултите при по-младите хора.

Инсултите се случват често при хора от всички възрасти, но могат да бъдат пропуснати поради погрешна идея, че инсултите се случват само при по-възрастни хора над 65 години.“

Превод: GlasNews.bg