Коледните празници наближават. Времето, когато семействата се събира на празнична вечеря в задушевна обстановка. На трапезата по традиция има вкусна и разнообразна храна.

Една баба е решила да промени малко стереотипите. Тя ще покани своите деца и внуци, но има една малка подробност. Те ще трябва да си платят. 63-годишната Каролайн ще таксува семейството си за коледната вечеря, за да покрие разходите. Цените на Острова са внушаващи. Коледната пуйка например тази година струва около £147.

Някои британци дори ще гладят стара опаковъчна хартия, за да спестят пари за обвиването им.

Каролайн е таксувала двамата си синове с 15 паунда, трите си дъщери с 10 паунда, а всичките си внуци с по 2,50 паунда.

Някои може да определят бабата като "Скрудж", докато други похвалиха находчивото ѝ мислене.

Около £90 от крайната ѝ сума отиват за месо, което тя дори не яде.

„Ако не платите до 1 декември, няма да дойдете,“ казва тя.

Каролайн от Кардиф реши да таксува повече на синовете си поради факта, че те работят на пълен работен ден, докато дъщерите ѝ работят на непълно работно време – като същевременно отглеждат децата си.

Жената обясни още, че разходите за живот и покачващите се разходи за енергия са друга причина, поради която е помолила семейството си да отдели пари.

Тя добави: „Защо домакинът трябва да носи цялата финансова тежест? Така наистина е честно. Не искам да правя печалба, правя го само, за да имам малко помощ с разходите за трапезата.“

Каролайн допълва, че за първи път е започнала да таксува семейството си за техния коледен празник през 2016 г.

Превод: GlasNews.bg