Най-богатият циганин на Острова е завоювал богатство, възлизащо на 750 млн. британски лири, което го конкурира с много популярни знаменитости.

51-годишният Алфи Бест развива доходоносен бизнес с паркове за каравани. Последната му покупка на такъв възлиза на 3,5 милиона.

Алфи е израстнал в каравана, а сега самият той притежава 93 парка в Обединеното кралство, Европа и САЩ.

"Искам да създам нови работни места и домове за хората и най-добрият начин да направя това е да инвестирам," споделя той. И допълва, че караваните са изгодно решение на дом на достъпни цени.

„Получавам много критики за това, че съм циганин, но всъщност е нещо, с което се гордея. Родителите ми осигуриха страхотен живот, въпреки финансовите ни трудности, затова искам да помагам и на други,“ казва той. Миналата година Алфи каза пред изданието „Sun“, че иска да бъде първият цигански милиардер.

Преди да стане толкова преуспял, ромът с румънски произход, започва да продава асфалт от врата до врата на десет години, след което преди да навърши 18 работи като търговец на автомобили.

Сега Алфи и втората му съпруга Емили живеят в имение за 6 милиона британски лири в Съри, където Брайън Мей и арабски шейх са техни съседи.

Пред дома му са паркирани Bugatti Veyron за £1,6 милиона, Ferrari F8 Spider S-A за £275 000 и кабриолет Rolls Royce на стойност четвърт милион.

Той е купил и хеликоптер Астън Мартин за 3,75 милиона паунда, който ще кацне на площадка в задния му двор.

Освен всичко това той притежава и луксозна ваканционна къща в Барбадос.

„Бомбардиран съм от критики и подигравки заради произхода ми. Дори видях Facebook страница, в която основна тема съм аз и това, че съм циганин. Хората изливат омразната си. Но опитвам да не се занимавам с тези хора, чийто живот е толкова сив, че няма какво друго да правят, освен да се месят в живота на други хора,“ разказва той.

Превод: GlasNews.bg