Около 30 въоръжени мъже се крият в манастир в Северно Косово, след като рано тази сутрин избухна сериозно напрежение в района, беше убит полицай, а негов колега - ранен.

Това съобщи премиерът на Косово Албин Курти, който показа и снимки на въоръжените мъже в двора на манастир, в района, където избухна напрежение след смъртта на полицая, предаде гръцкият сайт "Нюзит".


Премиерът Курти съобщи, че около 30 въоръжени мъже са се укрепили и продължават да стрелят по полицията и също така твърди, че това е организирана група от професионалисти, които носят военни униформи и имат тежко въоръжение.

Атака в Косово: Убиха полицай, друг е ранен

„Тази ситуация не може да бъде толерирана, те дойдоха да се бият и да дестабилизират Косово, а ние се борим срещу тях, защитавайки закона, което е наше задължение. Ние трябва да прилагаме закона, но най-лесно и бързо би било те да се предадат “, каза Албин Курти на пресконференция, пише 24 часа.

Епархията на Рашка и Призренис потвърди, че въоръжени маскирани мъже са нахлули в манастира, без да споменават кои са нападателите и е особено обезпокоена, защото група въоръжени маскирани мъже са пробили заключената порта на манастира и са влезли в двора на манастира с бронирана кола .