Младо момиче отне живота си по нелепа причина. 21-годишната студентка Мерид Фолкс е открита мъртва в близост до моста "Британия" в Северен Уелс.

Мерид изучавала фармация в университета в Кардиф, а междувременно работела почасово в аптека. Тя получила автоматичен имейл от учебното заведение, в който се съдържала информация за оценките от изпитите ѝ. Забелязала, че на един от изпитите си е изкарала едва 39%, което не ѝ позволява да премине във трети курс. Впоследствие се оказва, че е станала грешка и резултатът се отнася за вече преминат от нея изпит, на който е имала необходимите 62%.

Съкрушена, още същата вечер Мерид посяга на живота си.

„Тя беше страшно отдадена на обучението си, обожаваше и работата си в аптеката. Вероятно е почувствала, че мечтите ѝ се сгромулясват,“ споделя нейната майка.

Почерненият родител смята, че е трябвало ментора на дъщеря ѝ да разговаря лично с момичето за оценките ѝ, както и че родителите също трябва да бъдат уведомявани.

Приятелка на Мерид споделя, че е получила съобщение малко преди тя да се самоубие. “Провалих се”, гласи то.

Вечерта на инцидента, Мерид била в дома си. Казала на майка си, че отива до магазина и я попитала дали има нужда от нещо. След това тръгнала с колата, а часове след това пристигат и ужасните новини за смъртта ѝ.

Според медиците, пристигнали на мястото, момичето имало сериозна травма на главата, след падането от моста.

В заключение като причина за смъртта е обявено - "самоубийство".

Превод: GlasNews.bg