Млада жена загуби бебето си, родено 14 седмици преждевременно. 22-годишната Кейти се заразява с ковид седмица преди да роди, като се оказва, че тя не е била ваксинирана.

Третото ѝ дете се ражда недоносено. Установено е, че то е страдало от белодробен и мозъчен кръвоизлив. За съжаление новороденото издъхва на деветия ден от живота си.

Майката споделя, че не съжалява за решението си да не се ваксинира.

Младата жена се обоснова с думите: "Чух ужасни неща за ефектите от ваксинацията върху бъдещите майки. Една жена ми каза, че след като си поставила ваксина, бебето ѝ починало седмица след раждането. Възможно е причината да е друга, но много се уплаших. Имаше и още много истории за жени, направили спонтанни аборти и се ужасих. Не можех да поема риска.“

„Не знам дали щеше да има разлика ако се бях ваксинирала. Чудех се аз ли съм винована, обвиняваха се. Но акушерката ми каза, че не трябва да мисмисля така. Обясни ми, че дори и да имах ваксина, пак можеше да се разболея от вируса. Ако се беше случило така, щях да обвинявам ваксината,“ допълва тя.

Здравните експерти във Великобритания силно съветват бременните жени да се ваксинират срещу ковид, а проучване от септември дори установи, че бъдещите майки, които са с поставена имунизация, предават защитни антитела на новородените си бебета.

Превод: GlasNews.bg