Мащабни горски пожари избухнаха в района на град Манавгат в турската провинция Анталия. В момента за гасене на пожара в горите участват два самолета, 15 хеликоптера, шест булдозера и 106 пожарни автомобила. Това съобщи днес местната администрация. Видеозаписи с горски пожари в Анталия бяха публикувани онлайн от очевидци.

Публикуваните кадри показват, че небето в непосредствена близост до жилищни сгради е покрито с плътен черен дим. Пожарът започнал този следобед, поради силния вятър огънят бързо се разпространил върху огромна територия и продължава да атакува.

"Все още няма опасност за туристическите обекти. Към момента няма данни за загинали или ранени при пожара. Четири квартала от Манавгат са евакуирани", каза пред медиите кметът на Анталия Мухитин Бочек.

Кметът отбеляза, че експертите са подозрителни от факта, че пожарът е започнал наведнъж в четири точки. По този въпрос ще бъде проведено разследване. Шефът на местното министерство на земеделието и горите Бекир Пакдемирли вече е заминал за зоната на бедствието.

Превод и редакция: GlasNews.bg

Силно торнадо удари бреговете на Южна Турция ВИДЕО