Oще един масов гроб е бил открит в контролирания от руската армия украински град Мариупол. Смята се, че в него са погребани над 100 местни жители. Телата им са хвърляни вътре без обозначения. Гробът е действащ от февруари насам. Проруските власти, които контролират града, нямат намерение да извършват ексхумация и препогребване на телата.

Повечето от загиналите са цивилни граждани. Всяка седмица властите откриват нов масов гроб в града. Заради техния голям брой съществува опасност от епидемия.  

А тази сутрин в украинския град Николаев бяха чути мощни експлозии. Кметът на града призова хората да се скрият в бомбоубежища. Засега не е известно какво е причинило експлозиите. Преди взривовете сирени за въздушна тревога прозвучаха в цялата Николаевска област. 

Расте и броят на жертвите от ракетния удар в курортното селище Сергеевка в Одеска област. Загиналите вече са 21 души, а ранените - 39. При нападението са били ударени две сгради. Украйна обвини Русия, но Кремъл отрече да е извършил атаката. Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди атаката и я описа като умишлен руски терор.

Обстрел в Донецка и Одеска области, има ранени

"В Одеска област тече разчистването на руините след руската ракетна атака на Сергеевка. Три ракети удариха жилищна сграда, 9-етажна сграда, в която никой не е скрил нито оръжие, нито военно оборудване, нито боеприпаси, както винаги говорят за подобни удари руски пропагандисти и официални лица. Това беше цивилна сграда, в която живеят около 160 души", обясни Зеленски.  

Руските военни и сепаратистите засилват бойните действия около град Лисичанск в Донбас. Завзета е местната петролна рафинерия, както и две села на десния бряг на река Донецк. Междувременно Съединените щати потвърдиха, че ще изпратят нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 820 млн. долара. Тя включва нови ракетни системи земя-въздух и радари в отговор на ракетите с голям обсег, на които Русия разчита във войната.