Двама мъже са били застреляни малко преди полунощ снощи с автомат в атинското предградие Коридалос, съобщават гръцките медии.

Според съобщение на гръцката полиция, цитирано от АНА-МПА, сигналът за стрелбата е получен в Центъра за бързо реагиране в 23:18 ч. Пристигналите на мястото служители открили първо мъртъв мъж, прострелян в автомобил марка „Мерцедес“.

До него бил паркиран друг автомобил марка „Смарт“, който също носел следи от стрелба. Полицаите забелязали петна от кръв около смарта и като проследили посоката на кървавата диря, открили в подземния паркинг на жилищна сграда още един смъртно ранен мъж.

Множество рани били нанесени на убития в Атина българин

Твърди се, че извършителите открили огън с автомат „Калашников“ и след това избягали с черен джип. Според информации, цитирани от телевизия Скай, двете жертви били свързани с роднинска връзка, като единият е бил женен за сестрата на другия.

Единият от мъртвите бил известен с прякорите „Рамбо“ или „Таксиджията“ и е бил лице от интерес в разследване на убийството на спортен фен през 2009 г.

Мъж, убил бившата си съпруга, застреля три жени с автомат

Също така името му се свързва със случай на рекет на собственици на магазини, информира БТА. Малко след стрелбата в изоставен тунел край пътя Атина-Коринт е установен горящ автомобил, за който се предполага, че е превозното средство, използвано при убийството.

Властите не изключват стрелбата да е част от разчистване на сметки сред представители на престъпния свят.