Пиян шофьор каза, че е ужасен от собствените си действия, когато посочил среден пръст на излизане от съда.

Татуистът Скот Рой разби своя „Мерцедес“ CLA220 в превозното средство пред него, след като му „писнало“ да пътува зад кола, която се движи с ограничението за участъка от 30 мили в час.

Скот, който преди това е бил осъждан за шофиране в нетрезво състояние, не е пострадал, но две жени получиха сериозни наранявания.

19-годишната Челси Сидуел и 39-годишната майка Кели Мериду били заклещени в колата си за два часа след катастрофата в Бедуърт, Уоруикшир, на 13 юли миналата година.

Челси била със счупено ляво коляно, глезен и пръсти, както и увреждане на връзките. Младото момиче бе приковано за инвалидна количка в продължение на седем седмици.
 
Майка ѝ е била със счупен таз, изкълчено дясно коляно и силно наранено рамо. Скот се призна за виновен пред съда по две обвинения за причиняване на сериозни наранявания чрез опасно шофиране и шофиране в нетрезво състояние.
 
Адвокатът на Скот каза в съда, че клиентът му е взел много опасно решение, да седне зад волана пиян. Въпреки това 39-годишният мъж беше заснет, да показва среден пръст, докато излиза от съда. В крайна сметка на последното дело той беше осъден 18 месеца затвор и 150 часа обществено полезен труд.
 
Получи забрана да шофира в продължение на 4 години, както и да заплати съдебните разноски по делото.

Предвод: GlasNews.bg