Продължава издирването на изчезналите от запалилия се ферибот край остров Корфу. В петък вечерта е имало ново възпламеняване на борда на плавателния съд.

„Продължава спасителната операция. Общо 11 души липсват, като се предполага, че 9 са българи. Поддържаме контакт с фирмата собственик на плавателния съд. От там съобщиха, че спасените ще бъдат извозени”, каза  Радостин Вакин, консулът ни в Солун.

Спасени са българският и турският шофьор от горящия ферибот до Корфу

„Не можах да се кача на палубата при другите. Останах изолиран на третия етаж. Единственият вариант беше да скоча във водата. Взех един спасителен пояс, завързах го и започнах да се спускам. В един момент въжето се заплете и увиснах. В това време дойде спасителната лодка. Сетих се, че имам нож и скъсах въжето. Паднах във водата и след това ме спасиха”, разказа един от българските шофьори на кораба.

„Паника на кораба не е имало. Персоналът беше добре организиран. Благодарение на тях се справихме и оцеляхме”, сподели друг шофьор пред Нова.

На ферибота е имало 290 души. 51 души екипаж, а останалите - пътници, включително майки и деца. Около 100 души на борда са били български граждани, сред които двама пловдивски шофьори.

Кошмарът до Корфу: Шофьор е скочил в морето, майки и деца са били сред пътниците ВИДЕО