Смелите и неуморни български спасители продължават работата си на терен в Турция. Те активно издирват и спасяват затрупани под развалините хора. Въпреки тежките условия, умора и минусови температури момчетата от Аварийно Спасяване Пловдив, днес публикуваха и последни данни от дейността им.

Над 23 700 станаха жертвите на трусовете в Турция и Сирия

„Тази нощ екипите ни работиха, други спяха на -17 градуса, сутринта чувствително се стопли до -8.

Кашкавала е с консистенцията на вафла и приятно хруска, водата в шишетата не иска да се стича защото е във нестичащо се агрегатно състояние, а пепсито и соковете са на скрежина.

Но, това не ни пречи да продължаваме да търсим животи сред развалините.

Два самолета "Спартан" потеглят към Турция

Днес ще работим последен ден и последна нощ и спираме активност утре в 06:00. Някои от леките екипи си тръгнаха вчера, други тръгват днес, ние оставаме още 24 часа.

След нас ще работят само екипи с тежка механизация и хидравлика. Утре ще спим цял ден и вечерта потегляме за България. Ще починем, ще направим разбор и ще градим нататък.

Малко си мечтаем, но модул за реакция при бедствия, съставен от доброволни спасители и парамедици от различни организации към Национална Асоциация на Доброволците в Република България - НАДРБ е напълно възможен... и ще го направим.

Смятаме останалите средства от дарения да вложим в изграждане, оборудване и обучение на такъв екип. Защото оборудването и екипировката тук играят незаменима роля.

Като се върнем ще пуснем отчет на дейността на екипа, за да се знае какво направихме тук. Лично аз се гордея с всички момичета и момчета, с които работя на терен. Не е лесно за никого, но и никой от нас не е тук за да му е лесно, а за да прави добро.

Благодаря на всички, които ни помагат да спасяваме животи!

Георги Влайков

Екип: BG-SAR-NAVRB

Team lead“