Служител във фирма забеляза странен навик на неговия шеф. Работникът установил, че работодателят му от известно време сменял стойностите на часовника на чекиращата система в офиса. Всеки ден около 15 минути, били връщани назад. За седмица, се получава близо един час безплатен труд от страна на работниците.

Мъжът допълва още, че при постъпване на работа, се изисквало всички да започнат работа с поне 10-15 минути по-рано, за да има време да заредят компютрите им.

Въпреки че всички стартирали в 6.45 сутринта всяка сутрин, за да настроят програмите си, хората постепенно забелязали, че шефът им регулярно го променял на 7 часа.

Така, за да си върнат изгубеното и неплатено време, служителите решили вече да ходят на работа точно в 7 часа. Действието им обаче не остана ненаказано. В отговор, шефът им решил да противодейства и на това, като отново всеки ден сменял часовника на 7:10 часа.

В една от социалните мрежи, хората бяха посъветвани да пазят разписките, които чекиращото устройство им издава и да търсят правата си.

Превод: GlasNews.bg