Днес сръбският президент Александър Вучич посети оперативния център на Агенцията за военна сигурност, заедно с министъра на отбраната Милош Вучевич, който е и лидер на управляващата Сръбска прогресивна партия /СПП/.

"Днешната визита на президента Вучич и на Милош Вучевич в Агенцията за военна сигурност е ярко доказателство, че държавата се грижи за сектор сигурност и че ще продължава да увеличава капацитета както на агенцията, но така и на Военното разузнаване и Агенцията за сигурност и информация. Тяхното синхронизирано действие е сигурен гарант за възпирането на вражеските сили, които действат срещу интересите на Сърбия". Това каза лидерът на Сръбска лига Александър Джурджев, който се счита за най-верният политически и партиен сателит на режима на Вучич.

Джурджев поздрави задържането на граждани на Сърбия, които са "шпионирали в полза на Албания и Косово". "С тези арести ние на практика продължихме задържането на чуждите шпиони след неутрализирането на хърватските и българските шпиони", каза още Джурджев.

Според него "враговете на Сърбия, ако могат, ще парчетосат страната на малки частици, но това не могат и няма да могат да направят, защото Сърбия има мощно политическо ръководство и военен потенциал". "Ние сме длъжни да се въоръжаваме. Технически да усъвършенстваме нашата армия. Сръбска лига подкрепя намерението на министър Вучевич да върне задължителната военна служба. Президентът Вучич извърши нечовешки усилия, съгласно оценката на чуждите медии и експерти, и превърне Сърбия в най-голямата военна сила в региона. Както геополитическите, така и регионалните обстоятелства ни принуждават да запазим този статут", каза още Джурджев, цитиран Телевизия Войводина.