В турската провинция Анталия бяха открити шест тежко обезобразени трупа на плажа. Всички тела са изпратени за експертиза за установяване на самоличността и обстоятелствата на смъртта.

Според съобщения в медиите едно от телата може да принадлежи на студентката Мерве Алмас, която изчезна преди около две седмици. Според експерти главата на момичето и част от дясната й ръка са били откъснати, което кара служителите на реда да смятат, че е действал евентуален маниак.

Според друго предположение най-малко петима души, чиито тела бяха намерени на плажа, може да са загинали в резултат на потъването на лодка с мигранти.

В същото време местните власти потвърдиха, че шестото тяло може да принадлежи на изчезналата студентка, но окончателни заключения могат да бъдат направени след преглед.

„Установено е, че дрехите и обувките на другите пет тела са произведени в Сирия“, цитират медиите информиран източник.
На 11 декември 2023 г. ливанското посолство в Анкара съобщи за потъването на лодка с 90 мигранти. Те се насочили към Кипър. Може би след катастрофата телата са изхвърлени на бреговете на Турция.

От Анталия отбелязаха, че от началото на миналата година не са получавали никакви сигнали за инциденти с нелегални мигранти в провинцията или за тяхното изчезване.