Шестетажна сграда, която бе повредена при земетресенията в южната част на Турция на 6 февруари, днес се е срутила окончателно. Турски спасители вадят ранени хора от руините. 

Инцидентът е станал в югоизточния град Шанлъурфа, съобщава ДПА, като се позовава на Анадолската агенция. Спасителите призоваха да бъде пазена тишина в района на съборилата се сграда, за да могат да слушат за шумове под руините.

 
Записи от охранителна камера показват как сградата, намираща се на натоварена улица, пада. Човек, намиращ се в близост до сградата по време на срутването, е пострадал от падащите отломки, предаде БТА. Той е откаран в болница.

В провинция Кахраманмараш в югоизточна Турция земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 станаха на 6 февруари в интервал от девет часа. Трусовете са усетени в 11 региона на страната и съседните държави, включително Сирия. По последни данни почти 46 хиляди души са загинали в резултат на земетресенията в Турция.

Турските власти нарекоха земетресението "катастрофата на века". Издирвателно-спасителни операции са проведени на мястото на повече от 26 хиляди сгради. 25% от тях са напълно унищожени. Останалите са частично разрушени, но всички ще бъдат съборени.