Шокиращ инцидент се случи в манастира Петраки в Атина, постоянното седалище на синода на Гръцката православна църква. Православен свещеник нападна седем местни митрополити, като ги заля с киселина.

Според атинската агенция AMHA инцидентът е станал по време на съдебно заседание на църковния съд. Жертвите са получили химически изгаряния.

Медиите не знаят в какво състояние са жертвите след нападението. Оказа се, че всички седем свещеници са настанени в болницата, където заедно с тях е изпратен и полицай, който се опитал да им помогне по време на нападението.

За нападателя е известно, че той е на 37 години и не е съобщил на полицията за причините за постъпката си. Медиите предполагат, че става въпрос за връзката му с разпространението на наркотици.

Според медии обстоятелствата на инцидента са предшествани от лишаването на сана на мъжа, което му е съобщено от съда. Според митрополит Теоклит той не е понесъл присъдата и грабвайки бутилка със сярна киселина, скрита в дрехите му, я е хвърлил по съдиите.

„Той... я плисна върху първосвещениците“, обяснява митрополитът.

Превод и редакция: GlasNews.bg