Известен гръцки професор по пневмология е станал жертва на насилие, след като възникнал скандал в таверна, в която не се спазвали санитарните протоколи за ковид защита, съобщава телевизия Скай.

Теодорос Василакопулос бил в град Каламбака, Централна Гърция, заедно с около 20 свои колеги, с които участвал в семинар. В таверна, в която влезли, не бил извършен никакъв контрол на сертификатите им за ваксинация, какъвто се изисква при посещение на заведения за обществено хранене.

Един от присъстващите учени казал, че за защита на общественото здраве е нужно да се извършва контрол на сертификатите. Тогава групата станала обект на агресия, в началото словесна, а след това учените били изхвърлени от заведението. Собственикът и синът му блъснали професор Василакопулос, повалили го на земята и скъсали ризата му.

Ученият коментира, че е била повикана полиция и е подадена жалба за случая, който сега е в ръцете на правосъдието.

Той заяви, че обмисля да поиска полицейска охрана: "Мисля да поискам полицейска охрана. Много често получавам заплахи. Някой се събужда в 6 сутринта и праща съобщение в Месинджър: "Василакопулос, пукни"... Нещата отиват твърде далече", каза ученият, който е известен като привърженик на стриктното спазване на здравните протоколи.