Мъжът от черногорския град Бар, който заплашваше да се самовзриви в банков клон в града, се е предал на полицията след разговор с вицепремиера на страната Дритан Абазович.

Тази сутрин мъжът заплаши, че ще се взриви в банковия клон, ако банката не изплати дългове на служителите на завод "Приморка".

Нападателят, идентифициран като Един Бегзич, е нахлул в клон на словенската банка НЛБ. Припомняме, че той публикува видеосъобщение, в което призовава банката да върне "откраднатите от работниците" пари, съобщава ТАСС.

Въоръжен мъж нахлу в банка и се барикадира, иска да се плати на работници

"Тази банка открадна парите на честните граждани, на трудещите се от "Приморка", още през 2010 г.", отбелязва Бегзич. "Докато не им бъде изплатен и последният цент с лихвите, ще държа банката под контрол".

Както ви съобщихме по-рано, намиращите се наоколо сгради бяха евакуирани, а в клона не е имало банкови служители.

След като вицепремиерът Дритан Абазович се е намесил в ситуацията и е обещал да приеме работниците от предприятието Приморка и да обсъдят проблемите им, Бегзич се е предадал на полицията.

Установено, че бомбата, с която мъжът заплашвал, била фалшива, а предполагаемите бутилки с коктейл Молотов били пълни с вода.