Престрелка между мигранти на край граничния пункт на сръбско-унгарската граница Хоргош.

20-годишен мъж е ранен, а други са задържани след стрелбата между мигранти в северен сръбски град на границата с Унгария, съобщи сръбската полицията.

В акцията по неутрализирането им участват хеликоптери и дронове, както и служители на Жандармерията. До момента са задържани над 100 души. 

Инцидентът идва в момент, когато броят на мигрантите, които се опитват да стигнат до Западна Европа през Балканите, е нараснал значително през последните месеци. Мигрантите идват в Сърбия от Северна Македония и България, преди да се опитат да преминат към Унгария и Хърватия.   

Стотици мигранти лагеруват на границата на Сърбия с Унгария. Те правят многобройни опити да преминат телена ограда на границата, най-вече с помощта на трафиканти. Мигрантите често биват отблъснати от унгарската полиция и прекарват месеци в района, преди да успеят да стигнат до Западна Европа.     

От полицията  съобщават, че е започнала операция за задържане на всички участници в инцидента със стрелба в четвъртък и в опити за трафик на мигранти с помощта на дронове.              

Сръбските медии съобщават, че видеозаписи от Хоргош показват големи групи мъже, носещи автоматични оръжия, преминаващи през града в посока към границата с Унгария.