Български екипаж претърпя тежка катастрофа на рали “Брашов” в Румъния. Зад волана на състезателното возило бил Никола Мишев, който бил навигиран от Янаки Янакиев.

Колата “Пежо 208 R2” се ударила в каменен мост от страната на Янакиев. Навигаторът е получил сериозни травми. Датчиците в автомобила показват, че Мишев е карал със 105 км/ч. Румънската федерация по спортен автомобилизъм вече е наредила разследване на инцидента.

Янакиев е изваден от колата с помощта на огнеборци, а пилотът е излязъл сам.

Навигаторът е настанен в окръжната болница в Търгу Муреш, където е опериран и вече е в стабилно състояние, съобщи Никола Мишев.

„Янаки е в стабилно състояние и контактен, без травми по главата и органите. За съжаление, има счупвания на краката“, написа Мишев. А по-късно пусна още един пост с текст: „Знам, че питате и се интересувате от състоянието на Янаки. Той днес беше опериран, като според лекарите операцията е успешна и той е в добро състояние. Очакваме още една интервенция в идните дни преди да се приберем в България. Засега всичко върви по план и в правилна посока. Благодаря ви за подкрепата!“, написа той.