В Гърция 18-годишният Макс Уол от Ирландия почина, след като прекара цял ден в търсене на своя приятел Андрю О'Донъл, който се спъна и падна от скала, където намери смъртта си.  

Тийнейджърът отишъл в печатницата на град Лос и направил плакати с призив за помощ за намирането на изчезналия по-рано приятел. Местната полиция не започнала претърсването до неделя сутринта (2 юли), като казала, че иска да изчака по-добро осветление. По-късно тялото на Андрю е открито в подножието на скала. Смята се, че той е паднал и си е ударил главата, докато се е прибирал след нощно излизане.

Метро отбелязва, че смъртта е застигнала и втория тийнейджър. Докато чакал ферибота от пристанището на гръцкия курортен остров, който трябваше да го прибере в Дъблин, Макс Уол колабира и почина. Преди това той беше претърпял сърдечна операция и много се разстроил, когато научил трагичната новина за Андрю.

Тийнейджъри починаха, ирландски тийнейджър, почина в курорта, искаше да спаси приятел, търсеше приятел, остров, приятелицял екран
Тийнейджърите празнуваха дипломирането си на острова 

Тийнейджърите отпразнували дипломирането си от колежа "Сейнт Майкъл" заедно със стотици други ученици от същия район на Южен Дъблин. За да направят това, те отишлш в курорта.

"Това е такава трагедия. Всички сме потресени. Тези двама млади мъже можеха да оставят своя отпечатък в света. Те бяха брилянтни млади мъже, отлични играчи на ръгби, а Андрю също беше умел футболист, който играеше за отбора на Белмонт. Дойдохме, за да отпразнуват успехите си, но вместо това родителите им са на ферибота с два сандъка, съдържащи телата на синовете им“, каза Тим Келехър, старши директор на колежа Сейнт Майкъл в Дъблин.

Мъжът добави, че другите тийнейджъри сега трескаво се опитват да напуснат острова.

„Всички искаха да си тръгнат. Бяха травматизирани и си казаха: „Искам да се прибера у дома“, каза г-н Келехър.

Превод: GlasNews