Украйна осуети пореден опит на Русия за убийството на президента Владимир Зеленски.

Екип от 25 убийци от руските тайни служби, бяха арестувани от украинската полиция на граничния триъгълник между Украйна, Словакия и Унгария, в Ужгород, Западна Украйна.

Източници от киевското контраразузнаване съобщиха за украинската информационна агенция УНИАН, че мъжете са на път за Киев, придружени от агент на руските тайни служби.

Според Bild групата е имала заповед да убие Зеленски и да проникне и саботира други елементи на украинското правителство.

Оказва се, че опитът за покушението е бил предупреден от самата руска тайна служба, което обрича екипа от самото начало.

Зеленски беше лицето на съпротивата срещу Русия, като се появяваше пред камери и публично осъждаше руската инвазия през последния месец.

Това обаче го постави като ключова мишена за руските нашественици, с повече от 12 опита за убийството му.

Украинското министерство на отбраната съобщи, че Зеленски преди това е бил мишена на членове на паравоенната организация Wagner Group, в която Кремъл отдавна отрича да има пряко участие.

Според The ​​Times разузнавателните доклади твърдят, че оперативните служители са получили списък с имена – мишени от 24 души, който включва украинския премиер Денис Шмихал и началника на кабинета на президента Андрий Ермак.

Говори се, че в списъка са и шампионите по бокс Виталий Кличко и брат му Владимир.

Превод: GlasNews.bg