13-годишно момче по чудо е извадено живо под развалините на къщата му в Харковска област през юни. Таванът е паднал върху детето, което било само в този момент в къщата, по време на руски обстрел към Грушеваха.

Детето е откарано в болница с 8-сантиметрова рана на черепа. Стас е бил 9 дни в кома в реанимацията на болница в Харков. Преместен е в лечебно заведение в Лвов в много тежко състояние.

Детските хирурзи успешно затворили раната в черепа. Заедно с американски медици са изработили специална плоча, която перфектно паснала на костните структури и размера на раната, уточняват в публикация от Първата медицинска асоциация на Лвов.

Медиците са имали сложната задача да се справят и с изгарянията по лицето но момчето. То не е можело да мърда горната си устна. 

Всеки месец лекарите са инжектирали хормонални инжекции в раните по лицето на Стас, които забавят растежа и омекотяват белезите, като същевременно запазват функционалността на мускулите и естетичния вид на лицето, пише bgonair.

Сега предстои почивка за момчето, а ако след време раните не се повлияят от оставащите инжекции, ще се прибегне до намесата на пластичен хирург.