В болницата в град Тетово, Република Северна Македония, е починал 62-годишен пациент - положителен за новия коронавирус, който в същото време е получил две дози от ваксината на Синофарм.

Случаят е от 28 юли, като мъжът е имал и други придружаващи заболявания, съобщава македонския вестник “Фокус”.

Ръководителят на Ковид-центъра в града д-р Нуридини казва, че втората доза от препарата загиналият е получил на 6 юни. Той допълва, че мъжът имал няколко съпътстващи заболявания - хронична бъбречна болест, кардиомиопатия и хепертония.

"Пациентът е починал вчера. Не искаме с този случай да уплашим другите хора, които имат съпътстващи заболявания и това да им послужи като повод, за да не се ваксинират. Този случай е малко тежко да се обясни. Имаме лекуван, който е със съпътстващи заболявания – хронични бъбречни проблеми, хипертония и т.н., бил е позитивен и за вируса. Това обаче не трябва да демотивира другите пациенти за имунизация", настоява д-р Нуридини.

Междувременно от Ковид-центъра в Тетово нямат информация с кой вариант на вируса е бил заразен починалият.

Към 27 юли откритите случаи в страната са общо 156 124 души, като починалите са 5 491. Оздравели са 150 307 македонци, като активните случаи в страната са 326.